Ir iš tiesų, baigęs mokslus P. Kibiša kurį laiką kopė karjeros laiptais medicinos srityje, tačiau vėliau pasuko į verslą. Darbo patirties pašnekovas sėmėsi tokiose įmonėse kaip „Eli Lilly and Company“ (JAV), „Fazer Gardėsis“ (Suomija), „Kesko Agro“ (Suomija), „Alita“ (Lietuva) ir kitur.

Truputį daugiau daugiau nei prieš du metus, kaip pats pasakoja, dabartinio Kauno mero Visvaldo Matijošačio pakviestas, jis privatų sektorių iškeitė į viešąjį ir pradėjo vadovauti bei reformuoti Kauno poliklinikas.

„5 Kauno poliklinikų tinklas nuo senų tarybinių laikų buvo sukurtas tam, kad aptarnautų 418 tūkst. Kauno gyventojų. Tiek senovėje poliklinikos ir aptarnavo. Dabar aptarnaujame 188 tūkst., o pastatų, direktorių buvo tiek pat, taip pat visų kitų administracijos darbuotojų ir nemedicininių darbuotojų buvo tiek, kiek ir anksčiau. Radome ten netgi įvairių egzotiškų specialybių, tokių kaip dailininkas, telefonistas, liftininkai. Tiesa, dar ir dabar vienoje iš poliklinikų likęs vienas liftininkas“, – pasakoja pašnekovas.

Optimizavus jų valdymą, vietoj penkių administracijų liko viena. O tai, kaip buvo skelbta žiniasklaidai, padės užtikrinti skaidrų ir efektyvų valdymą, leis kasmet sutaupyti bent po 1 mln. eurų, iš kurių bus mokami didesni atlyginimai medikams bei leis užtikrinti profesionalesnį gydymą ir kokybiškesnį pacientų aptarnavimą.

„Ką mes padarėme? Iš esmės sujungėme visas poliklinikas į vieną. Iš 350 nemedicininių darbuotojų sumažėjo iki 160, o tai yra 51 proc., todėl aš nesistebiu, kad ne visi mane myli ir ne visi džiaugiasi. Bet, galiu pasigirti, kad nepaisant tokio didelio darbuotojų mažinimo, neturėjome nei piketų, nei didelio triukšmo žiniasklaidoje, nei jokių teisinių procesų, nes su žmonėmis, kurie pasikeitus situacijai tapo poliklinikai nebereikalingi, stengėmis atsisveikinti normaliai, civilizuotai, pilnai išmokant jiems viską kas priklauso, o daliai netgi pasiūlėme darbą kitose savivaldybės įmonėse“, – sakė VšĮ „Kauno miesto poliklinika“ vadovas.

Visą pokalbį su Pauliumi Kibiša kviečiame žiūrėti vaizdo įraše.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.