Planuojama, kad ši atiduotuvė per savaitę padės pamaitinti daugiau nei tūkstantį sunkiau besiverčiančių žmonių.

Pasak organizacijos „Maisto bankas“ vadovo Simono Gurevičiaus, Konstitucijos prospekte duris atvėrusi atiduotuvė – alternatyvų neturintis konceptas ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

„Maisto atiduotuvės-parduotuvės konceptas sunkiau gyvenantiems žmonėms yra paplitęs Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, kelios tokios vietos veikia ir Europoje. Tiesa, minimose atiduotuvėse didesnę dalį sudaro ne nuo išmetimo išsaugotas, o žmonių ar verslo įmonių tikslingai nupirktas maistas. Be to už gaunamą maistą reikia susimokėti simbolinį mokestį. O štai mūsų atiduotuvėje skurstantieji maistą gaus visiškai nemokamai. Analogiškų pavyzdžių nesame matę visoje Europoje“, – sako „Maisto banko“ vadovas.

Tokia parduotuvė yra ne tik pagalba skurstantiems, bet ir puikus tvarumo pavyzdys, kai maistas nėra išmetamas, švaistomas, o atiduodamas tam, kam jo trūksta. Taip pat tokios iniciatyvos moko tolerancijos, supratimo, empatijos, ko šiandien mūsų visuomenėje išties trūksta. Tokiomis iniciatyvomis empatijos ir tvarumo mokomi ir jauni žmonės, kurie dar tik pradeda savarankiško gyvenimo kelią - nepraeikime pro tą, kuriam reikia pagalbos, neignoruokime jo.