Kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas, kartu su Klaipėdos Universiteto Jūros tyrimų instituto mokslininkais išvyko į šiauriausią Europos tašką - Svalbardo salyną.

Šioje laidų serijoje jūs pamatysite, ką reiškia gyvenimas už poliarinio rato, kaip atrodo šiauriausias pasaulyje miestas, kokios taisyklės ten galioja. Taip pat Orijus pakvies iš arti stebėti mokslininkų ekspediciją, kokiomis sąlygomis gyvena tyrinėtojai, ko jie ieško, kodėl nemiega naktimis. Viskas - iš pirmų lūpų.

Pirmoji ekspedicijos po Arktį dalis skirta pagrindiniam Svalbardo miestui Longjyrbienui, kuriame žmonės vaikšto su ginklais, nes bijo susidūrimo su baltosiomis meškomis. O jis labai realus.

Orijus parodys kaip atrodo gražiausias miesto viešbutis, papasakos apie miestelio kasdienybę, pakvies į restoraną, kuriame dirba lietuvė. Šioje laidoje sužinosite, kodėl Svalbarde draudžiama mirti, ir kodėl čia negalima gimdyti.

Ką daryti, jeigu jus puola meška? Ir kas nutiko tiems, kuriuos užpuolė? Orijus parodys, kaip atrodo poliarinė diena - itin sudėtingas laikotarpis, kai netemsta 24 valandas per parą.