Daugiau nei dvidešimt metų ūkininkaujantis Petras, šiandien drauge su sūnumis ir dukra valdo daugiau nei 3000 hektarų žemės, kuriuose vysto ekologinį augalininkystės ūkį.

Petras ne tik sėkmingai vysto ūkį, bet ir atranda laiko savo aistrai - žirgams bei poniams. Šių įspūdingų keturkojų atsiradimo istorija itin jautri. Šiandien savo grožiu pakerintys žirgai, dar neseniai buvo niekam nereikalingi, sergantys ir likimo valiai palikti gyvūnai, tačiau Petras, sužinojęs jog tuometiniams šeimininkams jų nereikia, įrengė specialią erdvę ir suskubo juos priglausti.

Šiandien šie žirgai turi vardus, kokybišką gyvenimą ir kasdien yra apsupti meilės. Ūkininkas ne tik jais rūpinasi, bet ir jais jodinėja.

Antroje laidos dalyje - jaunasis ūkininkas Dominykas Kisielius. Dominykas įprastinėmis darbo valandomis dirba samdomą darbą, o po darbo valandų skuba namo rūpintis ūkiu. Sako, jog toks gyvenimo būdas nevargina, nes visa tai daro vedinas didžiulės meilės ūkininkavimui.

Jaunasis ūkininkas drauge su tėčiu valdo mišrų ūkį, kuriame dera tiek augalininkystė tiek gyvulininkystė, o patirties semiasi ne tik iš tėčio, bet ir iš močiutės, kurios dėka šeimos kiemas pilnas vištų, žąsų ar net įspūdingų žąsinų, kurie tarsi teritorijos sargai.

Ar pavyks laidos vedėjai susidraugauti su šiais įnoringais gyvūnais?