Organizacijos „Globalios Lietuvos lyderiai“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė kalbėdama apie emigracijos stabdymą siūlė susiimti dėl švietimo.

„Tas jau vyksta, tiesiog reformos turėtų būti daug greitesnės. Tai yra kokybiškas nemokamas mokslas. Pakelus kokybę būtų galima pritraukti ir užsienio piliečių – tai, su kuo laimi Danija, jie prisitraukia daug talentų“,– sakė K. Stankutė-Jaščemskienė.

Pati buvusi emigracijoje moteris tikino, kad yra daug veiksnių, dėl kurių žmonės nori ar nenori pasilikti šalyje. Vienas iš jų - tai, kaip jie čia jaučiasi.

„Psichosocialinė situacija Lietuvoje yra liūdna, mes esame viena labiausiai prieš save ranką keliančių tautų, mes bijom ir vis dar nenorim eiti pas psichologus. Me sesame nelaimingi. Ir kas lemia tuos laimingumo faktorius – tai yra saugumo jausmas, ir vienareikšmiškai linksmu pasakymu įvardinta mintis „žmogus žmogui žmogus”, pasitikėjimas ir teisingumo jausmas“,– kalbėjo K. Stankutė-Jaščemskienė.

Iniciatyva „Idėja Lietuvai" yra skirta išgryninti tris pagrindines idėjas, kurias įgyvendinus Lietuva išliktų ir klestėtų dar mažiausiai 100 metų.