Dabar „Žalvarinį“ išvysime „Eurovizijos“ atrankų finale, nors jie yra tvirtinę, jog šiame konkurse niekada nedalyvaus. Šiemet grupė tai paneigs ir mėgins įrodyti, jog folkroko muzika yra galingas užtaisas ir abejingų nepalieka.

Kaip pasakoja grupės įkūrėjas, muzikos autorius ir gitaristas Robertas Semeniukas, „Žalvarinis“ dažnai sulaukdavo klausimų apie dalyvavimą nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Kiekvienais metais „Žalvarinis“ sulaukia tradicinio klausimo: „Ar šiais metais eisite į „Euroviziją“?“ Atsakymas visad būna ne toks, kokio tikisi mums rašantys gerbėjai. Na, o šiemet situacija pasikeitė. Kažkas viduje subrendo, vidinis balsas pakuždėjo, kad reikia save išmėginti šiame konkurse. Juk „Eurovizijos“ scena – tai žanrų įvairovė, kurioje skirtingi atlikėjai mėgina pakerėti tūkstančius klausytojų savo dainomis, atidirbtu šou. Tai yra puiki galimybė ir proga parodyti savo kūrybą, kuri drąsiai gali atstovauti Lietuvai šių metų konkurse Švedijoje“, – sako R. Semeniukas.

Ir štai, jų daina „Gaudė vėjai“ – atrankų finale. Laidoje „Eurovizija: gal pagaliau?“ – ne tik pokalbis su grupės nariais, bet ir pasirodymas „Delfi“ studijoje.