Prancūzijoje „Ligue 1“ įvarčių linijos technologiją „Goal Control“ pasirinko dar 2015 metais, taigi stadionuose, kuriuose žaidžiamos 2016 metų Europos čempionato rungtynės, ji jau įdiegta, teigia Wolfgangas Kau ir priduria, kad šiuo atveju geriau ir pigiau naudotis būtent „Goal Control“, o ne „Hawk-Eye“.

W. Kau tvirtina, kad UEFA sprendimą galėjo lemti ir kiti veiksniai, pavyzdžiai, „Sony“ ir UEFA saistantis rėmimo susitarimas, todėl konkurso dalyviai lygių galimybių tikrai neturėjo.

„Na, šiuo atveju svarbiausias klausimas, kodėl pinigai leidžiami paslaugai, kurią galima gauti žymiai pigiau? Be jokios abejonės, mums reikia detaliai išanalizuoti visas susitarimo detales, išsiaiškinti, ar nebuvo pažeisti antimonopoliniai teisės aktai, ar visi turėjo vienodas galimybes laimėti konkursą – juk buvo ir trečias kandidatas. Ar nebuvo taip, kad pasirinkimą lėmė kiti veiksniai, pavyzdžiui „Sony“ ir UEFA pasirašyta rėmimo sutartis? Jeigu iš tikrųjų čia šuo pakastas, mes kalbame apie neskaidrų verslo susitarimą. Tai reiškia, kad du kandidatai neturėjo lygių galimybių“, - sakė bendrovės „Goal Control“ teisininkas Wolfgangas Kau.

Balandį UEFA nusprendė 2016 metų Europos futbolo čempionatui rinktis „Hawk-Eye“ technologiją, padedančią nustatyti, ar kamuolys kirto įvarčio liniją.

Sistemą sudaro septynios kameros, fiksuojančios kamuolio skrydį. Duomenys keliauja į teisėjo radijo bangomis valdomą laikrodį, kuris per sekundę vibracija ir vizualiniu sprendimu praneša, ar buvo įmuštas įvartis.