„Super Furry Animals“ grojo Garonos upės pakrantėje vykusiame muzikos festivalyje „Rio Loco“. Pirmadienį, birželio 20 dieną, Velso vienuolikės Tulūzoje laukia akistata su Rusijos rinktine lemiamose B grupės rungtynėse.

„Super Furry Animals“ po septynerių metų pertraukos išleido naują singlą „Bing Bong“ – muzikantai tvirtina, kad tai jų sukurtas 2016 metų Europos futbolo čempionato himnas.

„Manau, kad „Bing Bong“ – Velso liaudies himnas. Puikiausiai galėtų būti ir visos Europos liaudies himnu. Taip, tekstas neturi visiškai jokios prasmės. Kaip ten bebūtų, visos didingiausios dainos apie futbolą juk tokios ir yra. Muzikine prasme mes, kaip visada, nusiteikę itin rimtai“, - pasakojo rokerių iš Velso „Super Furry Animals“ dainininkas Gruffas Rhysas.

Grupė šią dainą iš tikrųjų parašė 2004 metų Pasaulio futbolo čempionatui, bet Velso rinktinė į ją nepateko, tad kūrinį tam kartui teko paslėpti stalčiuje.

2016 metų birželį grupė pristatė dainą „I Love EU“ – kūrinį, raginanti Jungtinę Karalystę nesitraukti iš Europos Sąjungos.

Po gana ilgos kūrybinės pertraukos „Super Furry Animals“ veiklą atnaujino praeitais metais. Vasarą gerbėjus ėmė džiuginti ir koncertais.

Svarbiausia, kaip tvirtina grupės nariai, kad pasirodymai nesutaptų su Velso rinktinės rungtynėmis – kaip ten bebūtų, juk šiuo metu svarbiausia futbolas.