11 žurnalistikos studentų pristato savo gimtuosius Lietuvos miestus ir siekia išsiaiškinti, kuris gi iš jų europietiškiausias. O pažvelgti šiek tiek giliau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio jiems padeda neregintys svečiai. Užduotis atskleisti „Nematytą Panevėžį“ teko antrakursėms Marijai ir Margaritai, o miesto viešnia – žurnalistės profesiją jau išbandžiusi Irma. Pažvelgti į Panevėžį be išankstinių nusistatymų padės ir europietiškiausiu panevėžiečiu tituluojamas Arnoldas Pranckevičius, dirbęs net paties Europos Parlamento pirmininko patarėju išorės politikos klausimais.

Europa visų pirma yra kultūrinis projektas, todėl Europos Parlamentas pritarė Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos atnaujinimui, kuriuo skatinama kultūrų įvairovė remiant europietiškų filmų kūrimą bei platinimą. Europos Parlamento Kultūros komiteto pastangomis įsteigti kasmetiniai europinio kino apdovanojimai LUX, kurių laureatus žiūrovams nemokamai pristato legendinis Panevėžio kino teatras „Garsas“.

Po apsilankymo tikroje europinio kino Mekoje laidos šeimininkai prisimena ir pasaulinio garso Panevėžio teatro režisierių Juozą Miltinį, kuris tapo ne tik šio miesto, bet ir visos Lietuvos minties laisvės ir išsivadavimo simboliu. Paradoksas, kad toks unikalus kultūros reiškinys kaip J. Miltinio teatras atsirado būtent Panevėžyje, kuris ilgus šimtmečius buvo orientuojamas tik į pramonę.

Nemalonių „paradoksų“ tą šeštadienio vakarą nestigo ir ant centrinės miesto aikštės suoliukų, o pakalbinti miestelėnai niurzgėjo, kad Panevėžiui trūksta gyvybės. Vis dėlto A. Pranckevičius sako, kad egzistuoja ir globalusis Panevėžys – tai po visą pasaulį pasklidę sėkmingi panevėžiečiai, kurie niekada nepamirš savo gimtojo miesto ir sugrįžę padės jam susikurti naują ateities viziją.