11 žurnalistikos studentų pristato savo gimtuosius Lietuvos miestus ir siekia išsiaiškinti, kuris gi iš jų europietiškiausias. O pažvelgti šiek tiek giliau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio jiems padeda neregintys svečiai. Užduotis atskleisti „Nematytą Panevėžį“ teko antrakursėms Marijai ir Margaritai, o miesto viešnia – žurnalistės profesiją jau išbandžiusi Irma. Pažvelgti į Panevėžį be išankstinių nusistatymų padės ir europietiškiausiu panevėžiečiu tituluojamas Arnoldas Pranckevičius, dirbęs net paties Europos Parlamento pirmininko patarėju išorės politikos klausimais.

Šiuo metu Europos Komisijos atstovybei Vilniuje vadovaujantis vienas iškiliausių šalies politikų prisimena savo vaikystės ir paauglystės metus Panevėžyje, kur moksleiviai nuo gatvės pavojų ir pagundų kartais iki pat vidurnakčio slėpdavosi mokykloje. Kad ten jie laiko veltui neleisdavo, įrodo užaugusi nauja Panevėžio intelektualų karta, garsinanti savo miestą visame pasaulyje.

Panevėžyje užaugę menininkai keičia ir patį miesto veidą didžiules parko erdves paversdami muziejumi po atviru dangumi. Regėjimo dovaną praradusi Irma čia turėjo progą rankomis pajusti tikrąją miesto dvasią. O jaunosios Panevėžio šeimininkės papasakojo skulptūromis iliustruotą legendą apie miesto pavadinimo kilmę.

Ar Panevėžys tikrai gali tapti laimingu miestu, iš kurio nesinori išvykti, aiškinsimės tolimesnėse ciklo laidose, ir kitas mūsų sustojimas – garsusis Panevėžio automobilių turgus, kur radome visiškai netikėtų europietiškumo apraiškų.