Žiūrovams tai unikali proga pamatyti, kaipgi iš vidaus atrodo ta niūri cerkvė be kryžių, dar caro laikais statyto kalėjimo koridoriai ir kalinių pasivaikščiojimo erdvės. Kai kurios patalpos ir kalinių darbai palieka itin slogų įspūdį, tačiau vietomis atvirkščiai – stebina tokioms įstaigoms nebūdinga spalvų gausa ir dvasingumo atributai. Žvilgsnis į Lukiškių kalėjimą iš vidaus privers susimąstyti tuos, kurie laisvėje.

Gatvių istorijos“ šįkart taip pat suksis aplink legendinį, bet beviltiškai apleistą alaus restoraną „Tauro ragas“ bei buvusią „Tauro“ alaus daryklą, kurią 19-ame amžiuje įkūrė vilnietiškos aludarystės monopolistas Vilhelmas Šopenas. Užsuksime ir į kavinę, kur lankytojus pasitinka katės, atrasime dar vieną Lukiškių koloniją, kuri neturi nieko bendra su kalėjimu, ir ieškosime islamo pėdsakų krikščioniško Vilniaus šešėlyje.

Kur prasideda ir baigiasi laisvė? Šis leitmotyvas lydi visą antrąjį „Gatvių istorijų“ sezoną, kuris dedikuojamas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. Pasvarstyti, ar asmeninė laisvė privalo turėti ribas bei koks jos santykis su visuomenės ir valstybės laisve, visiems jau puikiai pažįstamas moterų trio šįkart keliauja į kadaise Lukiškių priemiesčiu vadintą Vilniaus rajoną, kur šios kertinės vertybės atsiskleidžia itin kontrastingai.

Projektą „Gatvių istorijos“ finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.