Kovo 18–ąją yra minima Raudonos nosies diena. Lietuvoje jau keturioliktus metus veikianti asociacija „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ pažeidžiamiausioms žmonių grupėms padeda išsilaisvinti iš sunkių emocijų, kai tampama jų įkaitais, ir per humorą gerina emocinę sveikatą, suteikia vilties. Studijoje lankysis asociacijos meno vadovė ir ilgametė aktorė Indre Mickevičiūtė–Petrauskienė bei psichologė Danutė Gustaitytė.

JAV Atstovų Rūmai priėmė įstatymo projektą, pagal kurį socialinis tinklas „TikTok“ turėtų atsiskirti nuo savo savininkės – Kinijos įmonės „ByteDance“. Kitu atveju, juo bus uždrausta naudotis visose valstijose. Kaip tai palies Lietuvos naudotojus ir kokias iš tiesų grėsmes duomenų saugumui kelia Tiktok, pasikalbėsime su „Tele2“ viešųjų ryšių vadove Asta Buitkute ir ESET Lietuva IT saugumo inžinieriumi Luku Apyniu.

Nuo 2018 m. gegužės 1 d. įsigaliojus Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių pakeitimams, gyventojai turi įsidiegti apie pavojų įspėjančius dūmų jutiklius savo namuose. Šiemet Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai vykdys akcijas, kurių metu bus tikrinama, kaip gyventojams sekasi pasirūpinti savo saugumu. Apie visa tai plačiau pasikalbėsime su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie vidaus reikalų ministerijos atstovu Aurimu Gudžiausku