Tačiau tiek prezidentas, tiek Seimo opozicijos atstovai teigia, kad šio dokumento ratifikuoti bent jau šiuo metu nereikėtų. Ar likus mažiau neaiškumų, išliko optimizmas dėl šio dokumento patvirtinimo, kalbėsimės su Lietuvos žmogaus teisių centro vadove Jūrate Juškaite ir Lietuvos negalios organizacijų forumo atstove Simona Aginskaite.

Nuo šių metų visi šalies vienuoliktokai turi laikyti tarpinius patikrinimus, kurie sudarys dalį valstybinio brandos egzamino įvertinimo. Visgi, šiemet jau vykę kai kurie tarpiniai patikrinimai sukėlė sumaištį – ypač fizikos ir chemijos Kilusį chaosą apžvelgsime kartu su žurnalo „Reitingai“ vyr. redaktoriumi Gintaru Sarafinu.

Šv. Velykos – jau kitą savaitę. Kokie yra svarbiausi mitybos principai ir pasirinkimai, aptarsime kartu su VU Medicinos fakulteto profesoriumi Rimantu Stuku.

Nors paveldimumas turi įtakos cukrinio diabeto vystymuisi, pastebima, jog 90 proc. atvejų, nutukimas yra pagrindinė cukrinio diabeto priežastis. Nacionalinio vėžio instituto duomenimis, Europos gyventojų, besilaikančių sveikos gyvensenos ir vėžio prevencijos rekomendacijų, vėžio rizika yra apie 18 proc. mažesnė negu gyventojų, kurių gyvenimo būdas ir kūno svoris šių rekomendacijų neatitinka. Koks visų šių ligų ryšys, kalbamės su LSMU Gyvensenos medicinos studijų programos vadovu Tomu Vaičiūnu.