VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto mokslininkas dr. Nerijus Černiauskas, atlikęs išsamų tyrimą, teigia, kad didžiausią atotrūkį tarp vyrų ir moterų atlygių sukuria vaiko gimimas. Su tyrimą atlikusiu mokslininku aiškinsimės priežastis, lemiančias vyrų ir moterų finansinę atskirtį.

VĮ „Regitra“ duomenimis, 2023 m. spalio 1 d. Lietuvoje buvo beveik pusė milijono transporto priemonių, kurių leidimas dalyvauti eisme sustabdytas. Daugiau nei pusė iš jų buvo tokių, kurių leidimas dalyvauti eisme sustabdytas ilgiau nei 2 metus. Baiminamasi, kad dėl nebeeksploatuojamų automobilių savininkų atsakomybės stokos, gali didėti nelegaliai ardomų transporto priemonių kiekiai. Apie tai pokalbis su Aplinkos apsaugos instituto direktoriumi Alfredu Skinuliu bei Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacijos direktoriumi Vladimir Jankoit.

Priklausomybė nuo alkoholio – ne sąmoningas pasirinkimas, o liga, nuo kurios kenčia tiek ja sergantys, tiek kartu su jais einantys šį kelią. Naujame Delfi TV dokumentiniame filme „Džiaugsme ir varge: alkoholis“ – tikros žinomų žmonių, jų artimųjų istorijos ir specialistų patarimai, kurie gali padėti pastebėti pavojaus ženklus ar rasti išeitį jau patekus į sudėtingą situaciją. Filmą pristatys „Delfi“ dokumentikos prodiuserė Izabelė Pukėnaitė.

Vilniuje veikiantis „Pirmas Blynas“ – pirmasis restoranas Lietuvoje, įdarbinęs žmones su negalia. Čia dirbančių žmonių istorijas papasakos „Delfi žurnalistė“ Akvilė Bružinskaitė.