Eurostat duomenys teigia, kad 2022 metais vos 6,7 proc. visų degalų buvo „žalieji“. Šią situaciją užsimojo keisti iniciatyva „41 proc. mažiau naftos“, kuria siekiama būtent tiek procentų sumažinti naftos produktų vartojimą iki 2030 m., palyginus su 2021 m. lygiu.

Apie ambicingus tikslus pasikalbėsime su Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos prezidentu Martynu Nagevičiumi ir Aplinkos ministru Simonu Gentvilu.

Iki šv. Velykų liko kiek daugiau nei dvi savaitės. Su organizacijos „Tušti narvai“ įkūrėja Gabriele Vaitkevičiūte aptarsime, kokius kiaušinius geriausia rinktis, norint prisidėti prie vištų gerovės ir ką reiškia kiaušinių ženklinimas.

Susipažinsime su Kornelija, kuriai buvo labai sunku buvo susirasti tinkamą darbą, nes nuo buvimo tarp žmonių jai kildavo stiprūs galvos skausmai. Galiausiai, jai pavyko atrasti idealią darbovietę ir darbą, kuriame gali atsiskleisti kaip efektyvi, visų mylima, darbšti darbuotoja.

Jau dvejus metus mūsų šalis gyvena arti aktyvios fronto linijos. Kasdien esame raginami padėti Ukrainai, aukoti, kas tikrai yra be galo svarbu, taip pat kiekvieną akimirką girdime informaciją tiek apie tai, kas vyksta Ukrainoje, Gazos ruože, tiek apie įvairiausio plauko grėsmes mums patiems. Kokį neapčiuopiamą pokytį visa tai mums daro ir kokių konkrečių veiksmų galime imtis, kad sumažintume nerimą, pasikalbėsime su psichologe Danute Lapėnaite.

Dar šių metų pradžioje startavusi suaugusiųjų švietimo platforma „Kursuok“ jau sulaukė nemažai dėmesio. Kaip ši platforma veikia ir kam gali būti išties aktuali bei naudinga, papasakos Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.