Vis tik, senjorai Lietuvoje nėra laimingi, pagal šią amžiaus grupę, Lietuva nukrito į 44–ą vietą iš 143–jų. Kaip matuojame ir suvokiame laimę, šiandien aiškinsimės su psichologe Monika Kuzminskaite ir VU Filosofijos fakulteto sociologe Milda Pivoriūte.

Šiandien minima Purpurinė diena, tai yra Epilepsijos pažinimo diena. Skaičiuojama, kad Lietuvoje šia liga serga apie 24 tūkst. žmonių, iš kurių 4 000 vaikai. Teigiama, jog iš viso apie 5 proc. žmonių mažiausiai vieną kartą gyvenime patiria epilepsijos priepuolį, tačiau tik penktadalis jų suserga epilepsija. O savo patirtimi, sergant epilepsija, pasidalins Lietuvos epilepsija sergančiųjų sąjungos „EPILĖ“ valdybos pirmininkė Brigita Hrytsai.

Vienuoliktokai laikė dar vieną tarpinį, biologijos patikrinimą. Jau vykę matematikos bei fizikos tarpiniai patikrinimai sukėlė didžiulę pasipiktinimo bangą dėl užduočių sunkumo bei pasiruošimo proceso. Kokios nuotaikos po biologijos tarpinio patikrinimo, klausime Panevėžio 5–osios gimnazijos vienuoliktokės Liucijos Grinkaitės.

Galvos smegenų aneurizma – susilpnėjusi arba išplonėjusi vieta galvos smegenų sienelėje. Tai pavojinga būklė, nes aneurizma gali netikėtai plyšti, sukeldama įvairių komplikacijų. Deja, žmonės gali net neįtarti apie šią būklę, o ji neretai diagnozuojama atsitiktinai. Plačiau pasikalbėsime su neurochirurgu dr. Daniumi Liutkumi.