Apklausos rezultatus aptarsime su Lietuvos socialinių mokslų centro Etninių tyrimų skyriaus vadove dr. Monika Frėjute–Rakauskiene.

Vakar Smiltynėje išlydėta ekspedicija „Išsaugokime Baltiją“. Ekspedicijos dalyviai 9 mėnesius gyvens šalia Baltijos jūros ir žygiuos 6000 km pėsčiomis tam, kad skleistų žinią apie Baltijos jūros ekologines problemas. Ekspediciją išlydėjo Kornelija Jasiūnaitė.

Praėjusiais metais surinkęs rekordinį po pandemijos kraujo kiekį – daugiau nei 32 tūkst. litrų – Nacionalinis kraujo centras skelbia, kad šiais metais stebimas dar didesnis kraujo donorų aktyvumas, tačiau ir ligoninių poreikis yra didesnis nei įprasta. Apie tai daugiau papasakos Nacionalinio kraujo centro direktorius Daumantas Gutauskas.

Paskelbti pirmieji visų Baltijos valstybių elektroninės prekybos apdovanojimai „E–komercijos žvaigždė 2024“. Jais siekiama įvertinti geriausias internetines parduotuves Baltijos šalyse. Dalyvių paraiškos jau priimamos, o laimėtojai bus paskelbti šių metų gegužės 24 d. Apie apdovanojimų svarbą kalbėsimės su SEB banko valdybos nare, Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadove Egle Dovbyšiene ir „PHH group“ atstove Dalia Čiutaite–Antanaite.