Kaip teigė Švietimo ir mokslo ministrė Anda Čakša, tokiu sprendimu Latvija patvirtina priklausanti Europos kultūrinei erdvei ir besilaikanti demokratinio pasaulio vertybių. Kaip į šiuos pokyčius reaguoja patys mūsų kaimynai, paklausime Latvijos lietuvių bendruomenės pirmininko Rolando Zalnieriaus.

Tradicinėje ketvirtadienio rubrikoje „Knyginėjimai. Trumpai“ sulauksime viešojo kalbėjimo ekspertės Neringos Bliūdžiūtės, kuri pristatys savo naujausią knygą „Gerai kalbėti gali visi“.

Gegužės 30–31 dienomis vyks didžiausias inovacijų festivalis Baltijos šalyse – „LOGIN 2024“. Organizatoriai į šį renginį kviečia šūkiu „Ateik į ateities tendencijų parką“. Šiandien aptarsime būdus, kuriais sukčiai gali manipuliuoti, naudodamiesi dirbtiniu intelektu ir išsiaiškinsime, kaip neįkliūti į jų pinkles.

Tai aptars „Tele2“ didžiųjų duomenų mokslininkas Gediminas Jankauskas ir „NOD Baltic“ vyresnysis kibernetinio saugumo inžinierius, „ESET“ ekspertas Ramūnas Liubertas.

JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė įstatymo projektą, reikalaujantį, kad socialinis tinklas „TikTok“ būtų atskirtas nuo jo savininkės, Kinijos bendrovės „ByteDance“, kitaip jis neteks prieigos prie visos JAV rinkos. Ką tai reiškia vartotojams, pačiai Kinijai, jei ši neteks tiek milijonų aktyvių programėlės lankytojų ir ar tokiu pačiu keliu reikėtų pasukti Lietuvai, pasikalbėsime su komunikacijos ekspertu Jauniumi Špakausku.