Atliktos visuomenės apklausos rezultatai rodo, kad dažnas gyventojas teigia paramą jau paskyręs arba ketinantis tai daryti, tačiau realybė kiek kitokia. Praėjusiais metais 1,2% GPM paskyrė tik maždaug 3 iš 10 tai daryti galinčių žmonių. Kur nukeliauja neskirta parama, aiškinsimės su NVO koalicijos vadove Gaja Šavele.

Verkių regioniniame parke esančiame Turniškės kraštovaizdžio draustinyje prie prabangios rezidencijos atvykęs Seimo narys Kęstus Masiulis pranešė buvęs išvytas iš valstybinės žemės. Situaciją patikrinę „Delfi“ žurnalistai buvo nemaloniai sutikti namo gyventojų. Vėliau automobiliu privažiavęs rezidencijos savininkas, verslininkas ėmė filmuoti ir pareiškė, jog žurnalistų laukia problemos. Kaip situaciją vystėsi toliau parodysime žurnalistų Tomo Janonio ir Arūno Milašiaus reportaže.

Pastaraisiais metais pastebima tendencija, kad vaikų, susiduriančių su tokiomis sunkiomis mintimis, kaip baimė, nerimas, vienatvė, savižala ar net savižudybė, amžius jaunėja. Apie tai pokalbis su „Vaikų linijos“ psichologe Jurgita Smilte Jasiulione.

Onkologinės ligos yra antra pagal dažnumą mirties priežastis ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Lietuvoje kasmet diagnozuojama 18 tūkst. naujų vėžio atvejų, iš jų – daugiau kaip 300 burnos vėžio atvejų. Dauguma šių atvejų diagnozuojami jau ligai pažengus. Nacionalinis vėžio institutas, LR Odontologų rūmai ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija nusprendė suvienyti jėgas ir bendradarbiauti onkologinių pacientų burnos sveikatos priežiūros klausimais. Laidoje pasikalbėsime su LR Odontologų rūmų tarybos pirmininke prof. dr. Vilma Brukiene ir Nacionalinio vėžio instituto direktoriumi doc. dr. Valdu Pečeliūnu.