Intensyvėjant žemės ūkiui Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, natūralių pievų ir ganyklų plotai palaipsniui mažėja. Tai – ne tik kintantis Lietuvos kraštovaizdis, bet ir gerokai sudėtingesnės, kiekvieną mūsų galop paliesiančios ekologinės pasekmės. Apie tai kalbėsimės su Regeneracinio šeimos ūkio bendrasavininke Justina Kaučikiene, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktore Agne Jasinavičiūte ir gamtininku Mariumi Karlonu.

Lietuviškosios „Eurovizijos“ atrankos įsibėgėjo, aistros taip pat įsiliepsnojo. Šį šeštadienį dėl kelialapio į „Euroviziją“ kovos ir dainininkė Marija Monika Dičiūnė-Mary Mo, kuri studijoje pristatys savo kūrinį.

Po dviejų nesėkmingų Dakarų, šiemet Benediktui Vanagui pavyko iškovoti Lietuvai rekordinę pergalę – 8-ąją poziciją automobilių įskaitoje. Iki šiol aukščiausias pasiekimas Lietuvai buvo taip pat Benedikto Vanago iškovota 11-a vieta, tačiau dabar lenktynininkas neslepia, kad kartelė kyla ir naujas tikslas – finišuoti Top penketuke. Apie tai pokalbis studijoje.