Visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktame 2023 m. tyrime paaiškėjo, kad tik 52 proc. ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų valo vaikų dantis rytais, o vakarais – 83 proc. Apie dantų priežiūros svarbą, papasakos vaikų odontologė Rasa Račienė.

Praėjusių metų gruodį Seime buvo įteisinta socialinio verslo kategorija, kuri turėtų oficialiai įsigalioti jau nuo šių metų birželio 1 d., o iki gegužės 31–osios dar turi būti apibrėžti ir poįstatymìniai teisės aktai. Nepaisant to, kad pavasaris įsibėgėjo ir laikas tiksi, valdžia kol kas nekviẽčia socialinio verslo atstovų prie bendro derybų stalo. Plačiau apie visa tai pasikalbėsime su Lietuvos socialinio verslo asociacijos vadove Viktorija Bražiūnaite.

Taip pat kalbėsimės apie elektroninę prekybą ir verslus, vykdančius veiklą ne fizinėse vietose, o, kaip mums šiandien jau įprasta, internete. Apžvelgsime, kaip čia sekasi lietuviams ir kokie technologiniai sprendimai gali pakelti e. komercijos įmonę į kitą lygį. Studijoje lankysis „NFQ Technologies“ daugiakanalės prekybos inovacijų vadovas Jurgis Gylys ir įmonės „Makes You Local“ vadovas bei partneris Donatas Gudelis.

Šiandien taip pat minima ir Žemės diena arba pavasario lygiadienis. Kur per metus pasistūmėjome, bandydami apsaugoti klimatą, o kur dar stipriai reikėtų pasistengti bei kaip visuomenės sąmoningumą skatina mūsų šalies menininkai, domėsimės su projekto „Tvari Lietuva“ žurnaliste Juste Ancevičiūte ir menininke Agne Kišonaite.