Kaip tikina specialistai, darbo stažas svarbus ne tik dėl ateityje gausiamos pensijos, tačiau ir dėl teisės gauti kitas išmokas. Vis tik, yra išlygų, kuomet darbo stažas nėra skaičiuojamas. Apie tai pasikalbėsime su apie tai straipsnį parengusia „Delfi“ Verslas Plius žurnaliste Julija Leimone.

Užsienio naujienose pranešime, ką Ukrainos tankų įgulos sako apie dronų įtaką karui, taip pat pamatysite, kaip atrodo futuristiniai robotai Kinijoje vykstančioje parodoje ir išvysite Madride įžiebtas kalėdinės dekoracijas.

Su „Delfi“ Melo detektoriaus redaktore Aiste Meidute apžvelgsime didžiausias melagienas, kurios praėjusią savaite plito internete.

Beveik tris dešimtmečius sovietiniais laikais kauptos radioaktyviosios atliekos Maišiagalos radioaktyviųjų atliekų saugykloje pagaliau bus išgabentos. Ignalinos atominė elektrinė sėkmingai atliko šaltuosius bandymus, kurių metu išbandytos aukštosios technologijos. Bandymai parodė, kad atliekos gali būti saugiai, be poveikio aplinkai ir žmonėms, ištrauktos iš sovietinio rūsio ir išvežtos į saugyklas elektrinėje, kur bus tinkamai sutvarkytos ir saugomos pagal šiandieninius aplinkosauginius reikalavimus.

O buvusios saugyklos teritorija Bartkuškio miške atiteks visuomenei. Plačiau apie radioaktyviąją saugyklą ir jos likvidavimo darbus savo vaizdo siužete pasakoja Akvilė Bružinskaitė.

Viena populiariausių veganiškų ir vegetariškų produktų ženklinimo sistema Europoje „V-Label“ atidaro atstovybę Lietuvoje. Savo partneriais įmonė pasirinko nevyriausybinę organizaciją „Gyvi gali“. Nuo 1996 m. veikianti ženklinimo sistema, įkurta Šveicarijoje, pastaruoju metu plečia savo veiklą skirtinguose regionuose. Lietuva tampa 31-ja valstybe, kurioje „V-Label“ siūlys savo paslaugas. Apie pokalbis studijoje su „Rimi Lietuva“ Ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadove Egle Krasauskiene ir organizacijos „Gyvi gali“ atstovu Karoliu Jonušu.

Kol vyrauja šalti orai, pasikalbėsime apie saulę ir jos generuojamą energiją. Ar galima įsirengti saulės elektrines žiemą, kaip jas prižiūrėti šaltuoju sezonu, kas gali pretenduoti į valstybės paramą? į šiuos bei kitus klausimus padės atsakyti elektrą iš saulės gaminančių vartotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Milėnas ir platformos eparkai.lt vadovas Vincentas Vitkauskas.