Saulius Jovaišas pašnekovui uždavė tradicinį klausimą: kas tu toks?

„Pirmiausia esu sūnus, tėtis, vyras. Tada – įmonės vadovas, taip pat – verslo konsultantas. Man visos tos sferos svarbios, aš visada stengiuosi ir galvoju, kaip pagerinti aplinką, gyvenimą, tai, kas mane supa. Pirma yra šeima, tėvai. Antra – draugai. O trečioje vietoje visi klientai, kolegos“, - apie savo prioritetus kalbėjo N. Jasinavičius.

Pašnekovas yra sertifikuotas Apribojimų teorijos praktikas. Šią teoriją jis pritaiko įmonės valdyme, strategijų ir taktikų kūrime.

„Su šia teorija susipažinau prieš daug metų, maždaug 2000-aisiais metais. Tada tai dar buvo naujovė, dabar tai jau tapę madinga. Šios metodikos yra sukurtos didžiųjų kompanijų. Buvo konferencija JAV, kur vienas amerikietis pasakojo, kaip tobulina metodikas ir jis sako: „Paimkime pavyzdį smulkią įmonėlę – kokie 200 darbuotojų, 20 milijonų eurų metinė apyvarta.“ Ir aš tada pagalvojau, kad įdomus jų suvokimas apie tai, kas yra smulkus verslas. Štai vienas draugas sakė, kad skaitė daug apie apribojimų teoriją, domėjosi didelių įmonių pavyzdžiais, tačiau jo įmonė nedidelė, 15 žmonių ir jis manęs klausia, kaip jam pritaikyti šią teoriją. Mes su juo sėdėjom prie kavos, padiskutavom, tada atsirado antras, trečias, ketvirtas žmogus, kuris konsultuodavosi. Ir aš tada pagalvojau, kad imti užmokestį kava ar alumi nelabai apsimoka“, – apie susidomėjimą apribojimų teorija pasakojo pašnekovas.

Laidoje – pokalbis su N. Jasinavičius apie apribojimų teoriją, jos pritaikymą, verslo valdymą ir kaip nuo amato nueikti iki verslo.

Sekite naujienas vadovams, prisijungdami prie paskyros Facebook.com/BosoValanda