Vienas iš juos gaminant naudotų ingredientų – sudžiovinus ožkų pieno jogurtą gaunamas produktas, vadinamas jameed. Kone šimtmetį tai buvo vienas iš dominuojančių komponentų Jordanijos beduinų gaminamuose patiekaluose.
Sūroko ir rūgštaus skonio jogurtas naudojamas gaminant daugelį tradicinių šalies patiekalų. Be jo neapsieinama gaminant nacionalinį Jordanijos patiekalą iš ėrienos – mansaf.

Konditerinį skanėstą pristatę Nadine Othman ir Omaras Sartawi nutarė nukrypti nuo tradicijų ir paprastai su ėriena derinamą ingredientą panaudoti gaminant šokoladinius triufelius. Šitaip konditeriai sugebėjo išgauti išskirtinį skonį, kuris vieniems gali pasirodyti puikus, o kitiems nepriimtinas.

Ypatingojo šokolado kūrėjai sako norėję pademonstruoti šiuolaikišką požiūrį į nacionalinį produktą, be to, siekę, kad jo skonį pažintų ne tik gimtosios šalies gyventojai, bet ir užsieniečiai.

Teko net tris mėnesius eksperimentuoti, kol pavyko išgauti tinkamas ingredientų proporcijas.

Konditeriai įsitikinę, kad tinkamas balansas svarbus todėl, kad ožkų pieno jogurtas neturi užgožti šokolado skonio.

Prekybos centruose jau pasirodė 7 dolerius kainuojančios po šešis supakuotų triufelių dėžutės. Saldainius kūrusių konditerių tandemas skanėstą tikisi pasiūlyti ir užsienio šalių rinkoms.