Šioje baudžiamojoje byloje tyrimą Lietuvos kriminalinės policijos tyrimo biuro ir Generalinės prokuratūros pareigūnai oficialiai pradėjo 2018 metais, tačiau prieš tai rinko operatyvinę informaciją apie tuo metu Pravieniškių antruosiuose pataisos namuose (dabar Pravieniškių 2 kalėjimas) nusikalstamas veikas darančius Kauno organizuotoms grupuotėms priklausančius narius.

Pravieniškių mafija“ – daugiau kaip šešerius metus pataisos namuose veikęs itin pavojingas nusikalstamas susivienijimas, kurį sudarė teisėsaugai gerai žinomi organizuotoms nusikalstamoms grupuotėms priklausantys asmenys. Pagal kriminalinio pasaulio subkultūros elgesio taisykles gyvenantys grupuotės nariai zonoje perėmė valdžią – jiems pakluso ne tik kiti kaliniai, bet ir pataisos namų darbuotojai.

Dėl Pravieniškėse įvykdytų nusikaltimų baudžiamojon atsakomybėn patraukta penkiolika buvusių ir esamų kalinių bei Pravieniškėse dirbęs Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnas Evaldas Baronėnas. Vykstat teismui jis mirė. Dar vieno šiai grupuotei priskiriamo nario bylą teismas buvo išnagrinėjęs atskirai, nes jis ilgą laiką slapstėsi, jis buvo išteisintas, tačiau prokurorai nuosprendį apskundė, o Lietuvos apeliacinis teismas sustabdė skundo nagrinėjimą, laukdamas nuosprendžio pagrindinėje „Pravieniškių mafijos“ byloje.

Daugiau apie tai skaitykite Delfi.lt.