Pirmą kartą Baltijos šalių „Metų automobilį 2014“ rinksiantis žurnalas „TopGear“ nusprendė patikrinti, ar toks triukas tėra televizinė apgaulė, ar išties realiomis sąlygomis įgyvendinama užduotis.

Filmavimo darbai vyko ketvirtadienio popietę vieno prekybos centro požeminėje aikštelėje. Čia savo lankstumą bandė kiokušin karatė meistras Valdemaras Gudauskas. Jam reikėjo padaryti špagatą tarp dviejų važiuojančių „Toyota RAV4“ automobilių. Organizatoriai pripažino, kad šįkart daugiausiai sunkumų kėlė ne sportininko galimybės, o tai, kad eksperimente dalyvavę to paties modelio SUV visureigiai buvo su skirtingais varikliais.

„Vienas buvo su benzininiu, kitas – su dyzeliniu varikliu. Šiam eksperimentui reikėjo preciziško tikslumo, o dėl skirtingų variklių nebuvo lengva išlaikyti vienodą abiejų automobilių greitį“, – pasakojo žurnalo „TopGear Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Renaldas Gabartas.

DELFI skaitytojai gali pirmieji pažvelgti į šio triuko užkulisius. Ar lietuviui sėkmingai pavyko pakartoti J.C. Van Damme'o kaskadinį numerį, sužinosite kitą savaitę, prasidėjus žurnalo „TopGear“ rengiamiems Baltijos šalių „Metų automobilio 2014“ apdovanojimams.