Įsižiūrėjau geriau ir aš – nagi išties automobilis gyvai atrodo geriau nei nuotraukose. O jei dar sedano kėbulo ir nudažytas bordine spalva, tai pagyroms neatsispiria ir estetai italai! Beje, mano sutiktas italas buvo ne vienintelis salos čiabuvis, palankiai įvertinęs automobilio išvaizdą – susidomėję pastatytą automobilį apžiūrinėjo ir vietos karabinieriai, ir viešbučio personalas. Tad neturiu jokių abejonių, kad komplimentus vokiškos automobilių pramonės atstovui italai dalino visai nuoširdžiai.

Už pirmtaką naujasis „Passat“ yra 2 mm trumpesnis, o jo ilgis siekia 4767 mm. Automobilio siluetas atrodo sportiškesnis ir dėl 1,4 cm sumažinto aukščio (1456 mm). O dėl beveik 8 cm didesnio atstumo tarp ašių, salono ilgis padidėjo iki 1,83 m. Daugiausiai naudingos erdvės atsirado gale sėdintiems keleiviams – atsisėdęs pats už savęs lyg bosas galėjau užsimesti koją ant kojos.

Salone labiausiai į akis krenta milžiniškas, net 12,3 colių spalvotas itin didelės raiškos trimatis ekranas, sumontuotas tarp skaitmeninių tachometro ir spidometro. Jame galima matyti ne tik puikų navigacijos sistemos vaizdą, bet ir „MirrorLink“ sąsaja susieti su savo mobiliuoju įrenginiu ir naudotis telefone esančiomis programomis. Tiesa, kol kas tai veikia tik su „Android“ operacine sistema.

Erdvus automobilio salonas pasižymi ir gera ergonomika. Štai, pavyzdžiui, norint pervežti ilgus krovinius, galima nulenkti ne tik galinę sėdynę (arba tik vidurinę jos dalį), bet ir priekinę (papildomai kainuoja 314 Lt). Į sedano bagažinę tilps 586 l (21 litru daugiau nei į ankstesnį modelį), o į universalo bagažinę – 650 l (net 47 litrais daugiau).

Gamintojas ištaisė pagrindines klaidas – blankią pirmtako išvaizdą ir ankštą antrą sėdynių eilę. Nuo šiol gal tai ir ne pats gražiausias, bet išties dailus D segmento automobilis, pasižymintis ir erdviu salonu. Puikiomis važiavimo savybėmis garsėjo ir ankstesnis modelis, o naujajame modelyje buvo pagerintas ir važiavimo komfortas. Žinoma, visa tai kainuoja nepigiai – panašios įrangos modelis brangesnis tiek už „Opel Insignia“, tiek ir už „Ford Mondeo“. Tačiau sunku paneigti, kad „Volkswagen“ ir vėl pristatė etaloninį automobilį savo klasėje, kurio pergalingą žygį gali sutrukdyti nebent vis auganti pirkėjų dalis, vietoje klasikinio tipo kėbulo automobilių (sedanų ar universalų) besirenkanti madingas SUV mašinas.