Šioje policijos akcijoje ypatingas dėmesys buvo skiriamas krovininių automobilių, taksi ir autobusų vairuotojų kontrolei. Jiems vairavimas yra darbas, todėl jie prie vairo turi būti visiškai blaivūs ir nebegali manipuliuoti vienu ar kitu išgertu stikleliu.

„Reikalavimas geras. 30 metų dirbu šį darbą ir nė karto nesu įkliuvęs. Jeigu esi išgėręs, turi likti namie, o ne sėsti prie vairo“, – tvirtino policijos sustabdytas vairuotojas.

„Taip turi būti, apie neblaivumą nėra ką ir kalbėti. Tiesa, anksčiau aišku būdavo visokių atvejų. O dabar mes patys darbovietėje rytais pereinam visus patikrinimus“, – apie pasikeitusius laikus kalbėjo pusamžis vyriškis.

„Su tuo mes nežaidžiam“, „Aš abstinentas, tad nesvarbu ar bus 0 promilių reikalavimas, ar ne“ – tai tik dar keletas nuomonių, kurios rodo, kad lietuviai vis atsakingiau žiūri į vairuotojo darbą.

Vis dėlto atsirado keli vairuotojai, išdrįsę viešai suabejoti, ar reikalingas 0 promilių įstatymas. Kokie jų argumentai ir kokie buvo šio reido rezultatai sužinosite peržiūrėję TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužetą.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.