Interneto platybėse reklamuojamas daikčiukas „Fuel Shark Saver“ kainuoja 140 Lt. Pasak šio prietaiso pardavėjų, įjungtas į automobilio elektros srovės lizdą jis taupo net iki 70 proc. degalų. Juokaujant galima pasvarstyti, o kas nutiktų, jeigu įjungtume tokius du ar tris prietaisus? Gal automobilis imtų gaminti degalus?

TV laida „Ne vienas kelyje“ nusprendė nepagailėti 140 Lt ir patikrinti, ką gali šis „Degalų taupymo ryklys“. Prietaisą galima užsisakyti naudojant specialią formą internete, o jo pristatymas užtrunka 5 dienas. Iš Vašingtono (JAV) atkeliavęs „stebuklingas“ daiktas iškart buvo pristatytas Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ekspertams, kurie atliko bandymą, kokią įtaką šis prietaisas turi „Škoda Octavia“ automobilio degalų sąnaudoms.

Naudojant specialų stendą buvo nustatyta, kad „Octavia“ sudegina 5,3 l/100 km degalų. Antrasis bandymas – su „rykliu“. Kągi gauname? Ogi tą patį rezultatą.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete žiūrėkite, kas buvo rasta išardžius šį „Fuel Shark Saver“ ir ką apie tokius degalų taupymo būdus galvoja automobilių specialistai.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais, 17 val. per LNK.