„Tokių avarijų priežastys skirstomos į tris kategorijas: jos įvyksta dėl transporto priemonės, dėl kelio, eismo arba oro sąlygų bei dėl žmogiškojo faktoriaus. Pastaroji priežastis sudaro apie 90 proc.“, – pabrėžė „Volvo“ vairavimo instruktorius Eivitas Žarys.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis paminėjo, kad lyginant su kitose Europos šalyse važinėjančiais vilkikų vairuotojais, mūsų šalies atstovai pasižymi tuo, kad laikosi per mažo atstumo nuo priešais važiuojančių transporto priemonių ir tai sukelia ypač pavojingas situacijas.

„Viena iš klaidų yra privažiuoti per arti priekyje judančios mašinos. Kuo arčiau būni, tuo mažėja matomumas. Taip mėgsta elgtis tie, kurie įsitikinę, kad turi labai gerą reakciją, kad tik užsidegus „stop“ žibintams iškart galės sustoti. (...) Kelyje man patys baisiausi yra vadinamieji „pensininkai“, kurie džiaugiasi kad išvis važiuoja. Jie važiuoja taip, kad negalima nieko prognozuoti, ką jie gali pridaryti“, – pasakojo sunkvežimio vairuotojas Saulius Zalanskas.

Peržiūrėję TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužetą sužinosite ne tik apie tai, kaip su nuovargiu kovoja sunkvežimių vairuotojai, bet ir išgirsite kuriozinį pasakojimą, kodėl Rusijos kompanijose dirbantys tolimųjų reisų vairuotojai nenoriai važiuoja namo ir savaitėms „užstringa“ stovėjimo aikštelėse.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.