Pasakojimuose apie aviaciją galima išvysti šiltas ir nuoširdžias istorijas apie svajones, troškimus, užsispyrimą bei nepalaužiamą valią siekiant įgyvendinti savo svajones. Video reportaže pilotai dalinasi ne tik gražiausiomis akimirkomis bet ir pateikia, kaip net virtinė nesėkmių nesustabdė jų nenumaldomo troškimo skraidyti.

„Šiuo projektu norime parodyti geruosius pavyzdžius, kaip paprasti žmonės, lakūnai, dar vaikystėje į dangų žiūrėdami su vaikišku susižavėjimu pasiryžo pasiekti savo svajonę - tapti pilotais ir ją įgyvendino bei taip priminti žmonėms, kad niekada neapleistų savo svajonių“, - pasakoja S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas.

Aviaciniuose pasakojimuose daugelis pilotų kaip sunkiausią etapo dalį įvardina mokslus, kurie iš jų pareikalavo daug kantrybės bei džiaugiasi, kad visas pastangas galiausiai atpirko galimybė skraidyti.
„Sunkiausia kelio dalis, siekiant tapti pilotu, buvo mokymasis – per trumpą laiką turi įsisavinti didelį kiekį informacijos. Kaip tada atrodė - tam gali prireikti viso gyvenimo. Mes net juokaudavome, kad tai tas pats, kaip gerti vandenį iš ugniagesių žarnos“ – juokavo „AH-64 Apache" pilotas Ben Ramos.

„Yra sunkumų, bet jie įveikiami jei tu labai to nori. Sunkiausios dalies negaliu išreikšti. Visada yra nuobodu sėdėti prie knygų ir paskui taip linksma praktiškai skraidyti“, - savo pasakojimu dalinosi LT KOP sraigtasparnių eskadrilės lakūnas Gintautas Čiuoderis

Projektas „Pasakojimai apie aviaciją“ yra įgyvendinamas S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo kartu su Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Vilniuje.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas įkurtas 1915 metais ir yra vienas seniausių Europoje veikiančių aerodromų, 2015 metais minintis savo 100 metų jubiliejaus. Šio vieno seniausių Europoje aerodromų istorija glaudžiai susijusi su Lietuvos aviacijos (karinės, civilinės, sportinės) sukūrimu ir tobulėjimu.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas yra Nacionalinės reikšmės Valstybės saugomas urbanistinis, inžinerinis, istorinis paminklas, įtrauktas į „Best flying destination in Europe“ (Europos įdomiausių atskristi aerodromų) sąrašą.