Dviratininkai neslėpė pasipiktinimo: vieni burnojo ant įstatymų leidėjų, esą šie perlenkė lazdą, kiti pyko dėl papildomų išlaidų, treti tvirtino, kad taisyklių pakeitimai nepadidins saugumo.

„Nors iš pradžių ir buvo skeptikų, kurie nenorėjo dėvėti liemenių ar važinėti su įjungtais žibintais, vis dėlto pastaruoju metu galima pastebėti, kad dviratininkai jau prisitaikė prie pakeitimų“, – sakė LKPT Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas.

Bene daugiausiai dviratininkų nepasitenkinimo sukėlė „reikalavimas“ bet kuriuo paros metu dėvėti šviesą atspindinčią liemenę.

„Matome, kad vyksta dezinformacija, esą šviesą atspindinti liemenė yra privaloma. Iš tiesų, dviratininkas turi tris pasirinkimo galimybes: turėtų degti šviesios spalvos žibintas dviračio priekyje, arba reikėtų dėvėti šviesą atspindinčią liemenę, arba kitą rūbą, kuris turėtų šviesą atspindinčius elementus nuo kaklo iki juosmens“, – teigė Susisiekimo ministerijos Kelių transporto departamento direktorius Gražvydas Jakubauskas.

Daugiau apie dviratininkams aktualius KET pakeitimus žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.