Pradėkime nuo to, kad šis modelis turi itin glaudžius ryšius su Senuoju žemynu. Sakyčiau, netgi artimesnius nei su tėvyne Tolimuosiuose Rytuose. Reikia argumentų? Prašau – automobilis sukurtas šalia Frankfurto esančiame Riuselsheimo priemiestyje įsikūrusiame „Hyundai“ projektavimų centre (beje, tame pačiame priemiestyje yra ir pagrindinė „Opel“ būstinė), ties projektu darbavosi europiečiai inžinieriai, o jo išvaizdą kūrė vokiečių dizaineriai su Peteriu Schreyeriu priešakyje (šis dizaineris išgarsėjo, sukūręs itin šiuolaikišką „Audi TT“ automobilio išvaizdą). O pati mašina yra gaminama Europoje, Čekijoje.

Automobiliui siūlomi penki varikliai – du benzininiai 1.6 l 132 AG ir naujas 177 AG motoras, ir trys dyzeliniai – 1.7 l/115 AG ir 2.0 136 AG arba 185 AG motorai. Benzininis 1.6 l/177 AG variklis – visiškai naujas, pakeitęs atmosferinį 2.0 l/166 AG motorą. Jis, kaip ir silpnesnis benzininis, taip pat 1.7 l „turbodyzelis“, gali būti komplektuojamas su visiškai nauja „Hyundai“ inžinierių sukurta dviejų sankabų DCT „sausa“ transmisija, kuri gali atlaikyti iki 280 Nm sukimo momentą.

Automobilis džiugina ne tik kokybiškesniu salonu, bet ir gerokai tylesniu važiavimu, vairuotojo ir keleivių netrikdo nei iš variklio skyriaus sklindantis ūžesys (tylu net ir automobiliuose su dyzeliniais varikliais, kurių galingiausio 185 AG modelio vidutines sąnaudas gamintojas nurodo 6,5 l/100 km – bandymų metu jos buvo maždaug 1 l didesnės), nei pakabos keliamas triukšmas. Išsiruošus į tolimesnę kelionę, pravers nuo 513 iki 1503 litrų talpinanti bagažine. Žinoma, tikiuosi, kad modelio atnaujinimo metu korėjiečiai nepataupys ir sumontuos klasėje jau tampančiomis įprastomis galinių sėdynių nugarėlių nulenkimo rankenėles bagažinėje.

„Hyundai Tucson“ – šaunus automobilis: išvaizdus, erdvus, praktiškas, su smagiais, šiuolaikiškais ir pakankamai taupiais varikliais, komfortiška pakaba ir demonstruojantis neblogą potencialą bekelėje. Mėgstantiems itin greitą važiavimą gali pritrūkti tikslesnės vairo sistemos, greičiau pavaras perjungiančios automatinės pavarų dėžės, bet visumoje apie automobilį susidariau pozityvią nuomonę.