Laikas nestovi vietoje ir po 2011 metų modelio atnaujinimo pribrendo naujos kartos debiutas. Kaip ir pirmtakas, naujasis „S-Max“ sukonstruotas naudojant „Mondeo“ automobilio, šį kartą naujausios kartos platformą. Tad žinant puikias pastarojo modelio važiavimo savybes, nėra jokių priežasčių manyti, kad vienatūris bus mažiau smagus važiuoti už pirmtaką.

Gamintojas pasirėmė pirmtako sėkme ir modelį atnaujino saikingai. Žinoma, išorėje be aštresnių kėbulo linijų, efektingų ratų arkų, žemesnės stogo linijos labiausiai į akis krenta firminės ir visus dabartinius „Ford“ modelius vienijančios trapecijos formos radiatoriaus grotelės, suteikiančios automobiliams panašumo su kilmingais „Aston Martin“. Taip pat pirmą kartą šioje klasėje galima užsisakyti adaptyvius LED pagrindinius žibintus, visuose modeliuose montuojami standartiniai galiniai LED žibintai.

Netrūksta pasikeitimų ir automobilio salone. Centrinėje konsolėje 8 colių lietimui jautrus ekranas sumontuotas žemiau, o viršuje buvusios vėdinimo grotelės perkeltos į ekrano šonus – taip kaip ir kituose šiuolaikiniuose „Ford“ modeliuose. Nuo šiol prietaisų skydelyje gerokai mažiau mygtukų, nors ergonomika visgi ne be priekaištų – klimato sistemos valdymo mygtukai itin maži, o pasirinkta temperatūra atvaizduojama siauroje juostelėje ekrano apačioje.

Žinoma, neliko pamirštos ir pagrindinės „S-Max“ vertybės – smagūs motorai ir puikios važiavimo savybės. Nuo šiol automobiliui siūloma atnaujinta variklių gama – 1.5 l/150 AG ir 2.0 l/240 AG turbobenzininiai „Ecoboost“ varikliai ir keturi nuo 120 iki 210 AG pasiekiantys 2.0 TDCi turbodyzeliniai varikliai, kurių vidutinės degalų sąnaudos siekia 5 l/100 km. Motorai gali būti komplektuojami su mechanine šešių pavarų dėže arba automatine „Powershift“ dviejų sankabų pavarų dėže.