Panašiai kiek „Mustang" kainuoja geriau sukomplektuoti ir lietuvių mėgstami „Volkswagen Passat" ar „Subaru Outback" automobiliai, tad už protu suvokiamą kainą galima įsigyti nors ir ne tokį praktišką, tačiau legendinį amerikietišką „Mustang" – laisvės ir galios simbolį. Vos 5000 eurų daugiau (kaina Vokietijoje) kainuoja modelis su 422 AG pasiekiančiu V8 motoru, už papildomus 4000 eurų galite užsisakyti kabrioletą. O primokėję dar 2000 eurų vietoje mechaninės 6 greičių pavarų dėžės gausite „automatą". Viskas! Tokia štai paprasta kultinio amerikietiško automobilio kainodara.

Be išskirtinio įvaizdžio tokios galios automobilio pasiūlymas atrodo ne tik itin patrauklus, bet ir be konkurencijos. Paprasčiausiai europietiškoje naujų automobilių rinkoje daugiau nėra šios automobilių klasės varžovų – „General Motors" nusprendus nebeprekiauti „Chevrolet" markės automobiliais Europoje, neliko ir pagrindinio „Mustang" konkurento „Chevrolet Camaro".

O kuo europiečius bandys suvilioti pirmą kartą Europos rinkai pristatytas „Mustang"? Žinoma, visu pirma įvaizdžiu. 1964 metais debiutavęs modelis tapo tikra kino žvaigžde, „nusifilmavęs" daugiau kaip 3000 filmų ir televizijos serialų, jis taip pat yra naujos „Pony car" automobilių klasės pradininkas (tiesa, dažnai painiojamos su „Muscle car", bet nuo pastarųjų besiskiriantis nebūtinai V8, bet ir mažesnio tūrio motorais, taip pat demokratiška kaina).

Išvada po automobilio bandymo akivaizdi – tai mašina norintiems išsiskirti, ypatingai jei ji nudažyta geltona ar raudona, populiariausia „Mustang" gamoje, spalva. Be to, kaip jau minėjau, tai unikalus automobilis Europoje – konkurentų jis tiesiog neturi, ir nors važiavimo savybėmis neprilygsta vokiškiems „Premium" segmento atstovams, tačiau sužinojus kainą, tai staiga tampa itin viliojantis pasiūlymas (kainos Lietuvoje kol kas nėra žinomos, bet jos bus artimos vokiškoms). O su šauniu „Ecoboost" varikliu „Mustang" pasižymi ir puikiomis dinaminėmis savybėmis, ir nedidelėmis degalų sąnaudomis.