Šių metų Detroito automobilių parodoje dalyvaujanti Kalifornijoje įsikūrusi įmonė „Alef Aeronautics“ pristato būtent tokio automobilio prototipą. Modelio pavadinimas – lakoniškas – tiesiog „Model A“.

Ši transporto priemonė primena veikiau ne skraidančias mašinas iš senų filmų, o Bruce‘o Williso pilotuojamą skraidantį taksi iš 1997-aisiais pasirodžiusio „Penktojo elemento“ („The Fifth Element“). Kaip teigia „Alef“ generalinis direktorius Jimas Dukhovny, transporto priemonės forma yra funkcionali.

Taigi, „Model A“ yra varomas keturiais varikliais. J. Dukhovny tikisi, kad pristatyto modelio automobilių gamyba galėtų startuoti 2025-ųjų pabaigoje. Pirmieji modeliai būtų skirti tiems, kurie sumokėtų užstatą už 300 tūkst. dolerių (279,6 tūkst. eurų) vertės automobilį.

„Alef Aeronautics“ vadovas tikisi, kad kada nors pavyks sumažinti dabartinę kainą, kuri išties astronominė. Jis mano, kad skraidantys modeliai galėtų kainuoti maždaug 35 tūkst. dolerių (32,6 tūkst. eurų).

Tiesa, Detroito automobilių parodoje demonstracinės skraidančios versijos išvysti neteko, tačiau „Alef“ jau yra gavusi specialųjį tinkamumo skraidyti sertifikatą, leidžiantį pereiti prie testavimo etapo.