„Prieš lipdamos į valtį motinos turi ką nors daryti. Jos duoda kūdikiams migdomųjų, kelionė iš tiesų baugi, visi jie verkia, o kai jie verkia ar yra labai išsigandę, policija mus randa“, - sakė Venus Fathi.

Kartu su žmona, dviem vaikais ir kitais giminaičiais keliavęs afganistanietis Rasoolis Husoni papasakojo, kad žmones nelegaliai gabenantys asmenys siekia užsidirbti kuo daugiau, todėl į valtis prigrūda labai daug žmonių.

Jungtinių Tautų Vyriausioji pabėgėlių komisarė Francesca Bonelli papasakojo, kad kai kurios šeimos taip beviltiškai trokšta išvykti iš tėvynės, todėl leidžiasi į kelionę nepaisydamos sveikatai kylančių pavojų.

„Daugybė moterų, nepaisydamos greitu metu įvyksiančio gimdymo, jaučia didžiulį spaudimą kirsti sieną. Kartais, kai teikiame joms medicininę pagalbą, mėginame įtikinti pasilikti ir gauti tinkamą medicininę pagalbą per gimdymą. Dalis jų šios pagalbos atsisako, nes būtinai nori kirsti sieną“, - sakė Francesca Bonelli.

Pažeidžiamiausi asmenys, t.y. vaikai ir neįgalieji ir toliau kerta Kroatijos pasienį nepaisant vis labiau vėstančio oro ir žvarbaus vėjo.