Vokietijos brigada, per Kalvarijos-Budzisko pasienio punktą, į Lietuvą perdislokuoja 91-ajį pėstininkų batalioną su daugiau nei 200 karinės technikos vienetų ir apie 700 karių, kurie dalyvaus pratybose „Grand Eagle-24“.

Apžvelgdamas šių pratybų tikslus Vokietijos 21-osios brigados vadas brg. gen. Marco Eggert pažymėjo, kad Lietuvai priskirtas Vokietijos brigados batalionas treniruojasi greitai perdislokuoti gausias pajėgas, sinchronizuotai veikti su sąjungininkais Lietuvos teritorijoje ir vertina vietovės sąlygas.

Vokietijos kariuomenės kariai ir technika atvyksta iš Lenkijos, kur dalyvavo pirmojoje pratybų „Grand Eagle-24“ dalyje, treniravosi ir vertino karinio mobilumo poreikius bei iššūkius kertant valstybių sienas, o antroji šių pratybų dalis vyks Lietuvoje. Šios bendros pratybos yra sudedamoji NATO pratybų „Steadfast Defender-24“ dalis, kuriose iš viso dalyvauja 90 tūkstančių karių iš visų NATO šalių, tarp jų – rytoj 32-ąja Aljanso nare tapsianti Švedija. Aktyviausia pratybų “Steadfast Defender-24” dalis Lietuvoje vyks gegužės mėnesį.

Lietuvai priskirta Vokietijos Padidinto budrumo brigada budėjimą vykdo nuo 2022 m., o nuo 2023 m. gruodžio mėnesio vadovavimą eVA perėmė Vokietijos kariuomenės 21-oji brigada, vadovaujama brg. gen. M. Eggert. Apie 4000 karių turinti brigada yra vienas iš Vokietijos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų vienetų.