Liepos 7 d. apie 17 val. į butą, Vilniuje, Darbininkų g., įsibrovė du vyrai, sumušė ten buvusius buto šeimininkus, šešiasdešimt ketverių metų amžiaus sutuoktinius, nuo jų rankų numovė ir pagrobė auksinius žiedus bei kitus daiktus ir pasišalino. Po šio nusikaltimo vienas iš nukentėjusiųjų dėl įvairių kūno sužalojimų buvo išvežtas į ligoninę, praneša Vilniaus apskrities policija.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šio sunkaus nusikaltimo. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad į butą įsibrovę vyrai ieškojo nukentėjusiųjų anūko, kuris galbūt jiems skolingas, o tame pačiame bute gyvenančio aštuoniolikmečio vaikino neradę, panaudojo fizinį smurtą ir pagrobė jo ir jo senelių turtą.

Pareigūnai nustatė, kad nukentėjusiųjų anūkas ankščiau nelegaliai, neįforminus jokių juridinių dokumentų ir nemokant nustatytų mokesčių, kurį laiką dirbo Vilniuje įsikūrusioje saugos tarnyboje „Titanas“. Tyrėjai, surinkę papildomų įrodymų dėl šio nusikaltimo padarymo, rugsėjo 26 d. skirtingose Vilniaus vietose sulaikė du įtariamuosius. Vienas jų – saugos tarnybos direktorius. Įtariamieji, 27 ir 37 metų amžiaus vyrai, uždaryti į areštinę.

Sostinės kriminalistai jų gyvenamosiose ir saugos tarnybos patalpose atliko kratas ‒ rasta bei paimta du ginklai, šoviniai, metalinės teleskopinės lazdos, pinigai, automobiliniai GPS siųstuvai, įvairių žmonių vardais užpildyti vekseliai ir galbūt psichotropinė medžiaga.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Byloje esančią medžiagą apie nelegalius įdarbinimus, mokesčių nemokėjimą ir kt. policija perduos Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Darbo inspekcijai.