Kiek anksčiau šeštadienį (liepos 7 d.) E. Muskas nurodė, kad jo komanda iš raketų įmonės „SpaceX“ Los Andžele kuria miniatiūrinį povandeninį laivą, kuris pasitarnautų gelbėjimo operacijai.

„Sulaukiau daugiau palankios reakcijos iš Tailando. Pirminė vizija yra iš esmės miniatiūrinis, vaiko dydžio povandeninis laivas. Pakankamai lengvas, kad jį galėtų nešti du narai, ir pakankamai mažas, kad jis galėtų pralysti pro siaurus plyšius. Itin tvirtas“, - rašė E. Muskas, pridurdamas, kad tokiam laivui sukonstruoti prireiks aštuonių valandų. Dar 17 valandų reikės tam, kad jis būtų nugabentas į Tailandą.

Vėlai sekmadienį misijos vadovas laikinai sustabdė drąsią ir pavojingą 11 – 16 metų amžiaus berniukų gelbėjimo operaciją, kad būtų papildytos deguonies atsargos ir atlikti parengiamieji darbai, kurie, jo teigimu, užtruks mažiausiai 10 valandų.

Kad išvestų vaikus iš olos, narai turi laikyti berniukus šalia savęs. Kiekvienas vaikas turi dėvėti deguonies kaukę, kad galėtų normaliai kvėpuoti, teigė pareigūnai.