Bet apie gyvenimą pataisos namuose tiek G. Vainauskui, tiek R. Paksui kol kas nereikia galvoti – baudžiamąją bylą dėl prekybos poveikiu, kurioje kaltinimai pateikti ir verslininkui Antanui Juozui Zabuliui, Vilniaus apygardos teismas nagrinės dar mažiausiai pusmetį.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad G. Vainauskas pažadėjo R. Paksui duoti 15 tūkst. eurų kyšį už tai, kad tuometinis partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas paveiktų statybų inspektorius ir leistų naudoti ką tik Prienų miestelyje pastatytą „Norfos“ parduotuvę.

Be to, įtariama, kad G. Vainauskas buvo susitaręs iš A. J. Zabulio priimti nuo 14 iki 43 tūkst. Eur vertės kyšį už tai, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) nutrauktų ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu – prokuratūra tuomet tyrė Lietuvos atsinaujinančios energetikos ir aukštųjų technologijų bendrovės „BOD Group“ Europos Sąjungos paramos įsisavinimą.

Daugiau apie tai skaitykite paspaudę šią nuorodą DELFI.