Tačiau politikas pripažįsta teikęs šalies vadovei rekomendacijų ar kai kuriais valstybės gyvenimo klausimais išsakęs savo nuomonę, tačiau nematęs, jog į tai būtų dažnai atsižvelgiama.

„Kai kada ką nors esu rekomendavęs arba savo nuomonę pasakęs. Tą galima suprasti kaip ir pasiūlymą atsižvelgti. Nemačiau, kad tai būtų dažnai daroma, tiesiog kai pasikalbėdavom, tai pasikalbėdavom. Ir iš jos kai ką sužinodavau. Toks būdavo bendravimas dviejų politikų“, - DELFI TV konferencijoje sakė V. Landsbergis.

Pats V. Landsbergis to, kad yra vadinamas įtakingu, nesureikšmina. Klausiamas, kodėl taip dažnai rašo arba kalba apie Rusijos politiką ir ją kritikuoja, konservatorių patriarchas sakė nevadinantis to kritika, labiau švietimu ar patarimais.

„Aš to nevadinčiau kritika. Gal tam tikru švietimu. Net ir pačių Rusijos politikų, jeigu jie girdėtų, ką aš mąstau. O ten taip pat dažnai yra paslėptas patarimas nedaryti klaidų, nes labai dažnai Rusijos politika yra lydima klaidų, už kurias tenka aplinkiniams mokėt. Galų gale, pati Rusija kenčia, Rusijos žmonės nuo to kenčia. Aš nevadinčiau savęs kritiku. Komentatoriumi gal taip. Gal vertintoju. Aš dalinuosi mintimis. Ir apie Rusiją, bet ne tik apie Rusiją. O Rusija tai vėl yra nevienalytis dalykas. Yra ta Rusija, kuri sėdi Kremliuje ir į kurią visi žiūri kaip į Rusiją, pavyzdžiui, ką Rusija pasakė. Aš visada turiu tam tikrą rezervą: jei pasakė, tai pasakė dabartiniai Rusijos vadovai arba valdovai, kurie yra neamžini, kurie yra klystantys žmonės“, - sakė politikas.