Praėjo šešiolika metų. Teko iškęsti keturias plastines operacijas ir nueiti ilgą savęs pažinimo kelią. Dabar Wagneris prisistato Kamillos vardu ir ketina tapti pirmąją translyte, tapusia sambos mokyklos „Acadêmicos do Salgueiro“ žvaigžde tviskančiame ir trankiame vasario 11 dieną prasidėsiančiame karnavale.

2017 metais Brazilijoje buvo nužudyta daugiau nei 170 translyčių asmenų. Meksikoje šis skaičius siekia 56, o Jungtinėse Valstijose, remiantis žmogaus teisių organizacijos „Trangender Europe“ duomenimis, tik 25.

Rio de Žaneito Providencijos faveloje gimusi Kamilla visą gyvenimą tiesiog dieviną didįjį karnavalą. Po debiuto su vietos bendruomenės šokių trupe ji nuo 2008 metų pasirodo su prestižine „Acadêmicos do Salgueiro“ sambos trupe ir yra viena iš geriausių šokėjų.

Lūžis jos karjeroje įvyko po pažinties su „Acadêmicos do Salgueiro“ vadove Regine Celi, kuri ją pakvietė karnavale būti viena iš pagrindinių žvaigždžių.

Nors su „Acadêmicos do Salgueiro“ šoka jau dešimt metų, tokia didžiulė garbė Kamillai teko pirmą kartą – ji šoks karalienės vaidmenį „Women of the World's Womb“ temos, skirtos atiduoti duoklę juodaodžių moterų stiprybei, platformoje.

R. Celi sako, kad Kamillos žvaigždžių valanda šiais metais išeis į naudą „Acadêmicos do Salgueiro“ trupei, kuriai teks susirungti su dar 12 geriausių šokėjų grupių. Šokių mokyklų karus ir karnavalą per televizorių kiekvienais metais stebi dešimtys milijonų brazilų.

Nepaisant visų pavojų ir iššūkių, su kuriais Brazilijoje susiduria translyčiai žmonės, Kamilla karnavalą regi kaip puikią erdvę skatinti toleranciją.