Buvusią prezidentės patarėją išteisino teisėjai Robertas Rainys, Miroslavas Gvozdovičius ir Irma Randakevičienė. Jų paskelbtas nuosprendis dar negalutinis – jį per 20 dienų galima skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Išteisinamąjį nuosprendį priėmę teisėjai rėmėsi byloje surinkta ikiteisminio tyrimo medžiaga, kuri buvo patikrinta teisminio nagrinėjimo metu, liudytojų ir pačios kaltinamosios parodymais.

„Teisėjų kolegija, susipažinusi su baudžiamosios bylos duomenimis, priėjo išvadą, kad nesurinkta objektyvių duomenų,jog buvusi kaltinamoji D. Ulbinaitė, šiuo metu išteisintoji, padarė jai inkriminuotas nusikalstamas veikas, – žurnalistams sakė teisėjas M. Gvozdovičius. – Teismas, išnagrinėjęs byloje duomenis, atsižvelgęs į liudytojų parodymus, daiktinių įrodymų visumą priėjo išvados, kad D. Ulbinaitė nepadarė nusikalstamų veikų.“

Skelbiant nuosprendį bylos pranešėjas, teisėjas M. Gvozdovičius sakė, kad nei atskiri įrodymai, nei jų visuma nepatvirtina D. Ulbinaitės kaltės, niekas iš liudytojų nenurodė, jog prezidentės patarėja atskleidė informaciją. Be to, teisėjo teigimu, BNS darbuotoja Jūratė Damulytė-Semėnienė teisme nurodė, kad informaciją gavo ne iš vieno šaltinio.

Pasak jo, teisėjai nenustatė itin svarbių aplinkybių, dėl ko BNS žurnalistė turėjo atskleisti savo informacijos šaltinį.