Šiose pratybose treniruojasi ir vertinami Lietuvos kariuomenės Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priskirtų NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų mechanizuotojo pėstininkų bataliono gebėjimai planuoti ir vykdyti gynybos ir puolimo operacijas, taip pat stiprinama sąveika su NATO sąjungininkais.

Prie šių pratybų prisijungė JAV karių kuopa ir Jungtinės Karalystės karių elementas iš NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės dislokuotos Lenkijoje.

Susirinkusieji galėjo stebėti jungtinėje gynybos operacijoje dalyvaujančius Lietuvos ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės karius iš Vokietijos, Norvegijos bei Nyderlandų. Visi kariai buvo suskirstyti į „raudonuosius“ – priešiškas pajėgas ir „mėlynuosius“ – savas pajėgas.

Raudonieji, kuriuos imitavo Vokietijos karių kuopa su Norvegijos kariuomenės tankų būriu judėjo link puolamo objekto, tačiau ataka buvo pristabdyta mėlynosioms pajėgoms atstovaujančių Vokietijos kariuomenės tankų. Po pirminio kontakto mėlynieji atsitraukė į antrines pozicijas, tuo metu raudonųjų pajėgos buvo blokuojamos Vokietijos kariuomenės inžinierių įrengtomis kliūtimis ir 155 mm savaeigių haubicų artilerijos ugnimi.

Galiausiai raudonųjų pajėgas sėkmingai sustabdė Nyderlandų kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Boxer“ su prieštankinėmis „Spike“ sistemomis ir gynybinėje linijoje – Lietuvos kariuomenės Ulonų bataliono mechanizuotieji pėstininkai su savo ginkluote.