Prancūzijoje buvo padidintas saugumo lygis, „su sustiprintos pasienio kontrolės vykdymu ir sustiprinta kontrole visose Kalėdų mugėse Prancūzijoje, kad būtų išvengta“ panašių atakų.

Vis dėlto šaulio teroristinių motyvų „kol kas nenustatyta“.
Įtariamasis, taip pat stebėtas dėl religinio ekstremizmo, teisėsaugai „žinomas dėl kelių baudžiamųjų nusižengimų (...), tačiau niekada nebuvo susijęs su teroristiniais nusikaltimais“.

Kariuomenė pranešė, kad rikošetu atšokusios užpuoliko kulkos buvo nesunkiai sužeistas vienas karys.

Po vidurnakčio Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su vyriausybės pareigūnais Paryžiuje surengė skubų posėdį. Po to socialiniame tinkle „Twitter“ jis išreiškė solidarumą su visa tauta.

Įtariamasis veikiausiai yra 29 metų Strasbūro gyventojas Cherifas. Antradienio rytą jis turėjo būti suimtas.Jis figūravo tyrime dėl pasikėsinimo nužudyti, nurodė vienas iš šaltinių.

Antiteroristinė prokuratūra pradėjo Vokietijos pasienyje esantį Strasbūrą sukrėtusio incidento tyrimą.

Pastaraisiais metais buvo sulaikyti keli šio miesto gyventojai, bandę pasiekti džihadistų grupuotes Sirijoje, arba buvo suimti jau iš ten grįžę.
Strasbūre esantis Europos Parlamento pastatas po incidento buvo užrakintas. Europarlamentarams ir žurnalistams buvo draudžiama jį palikti.

Kalėdų mugė Strasbūre ir gausybe lempučių papuoštos miesto gatvės kasmet pritraukia šimtus tūkstančius žmonių.