Daugiausia tai bus šlapdriba, antroje dienos pusėje jau daugiau vyraus sniegas. Pūs stiprokas, bet jau daug ramesnis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai 15–18 m/sek. sieks tik pajūryje. Aukščiausia temperatūra šiandien dar sieks 1–6 laipsnius šilumos, tačiau į šalį besiveržiant šaltai oro masei popietę temperatūra jau kris, vakarop reikės saugotis plikledžio.

Šeštadienio naktį išliksime žemo atmosferos slėgio lauko įtakoje, bet oras jau bus ramesnis. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus. Didesnėje šalies dalyje numatomi trumpi krituliai. Didesnė jų tikimybė bus šiaurės vakarinėje pusėje. Vėjas jau keis kryptį, aprims. Temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šalčio, tad ant kelių bei šaligatvių prieš tai buvusi drėgmė daug kur virs į ledą.

Šeštadienio dieną debesų bus daug, pragiedrulių šiek tiek sulauksime, bet tik trumpalaikių. Daugelyje rajonų numatomi krituliai, dagiausia kris negausus sniegas. Vėjas ir toliau neras pastovios krypties, bus vidutinio stiprumo. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Sekmadienį sinoptinė situacija keisis nežymiai. Tiek naktį, tiek dieną debesų išliks daug, pragiedruliai bus gana trumpi ir reti. Iš tankesnių debesų daugelyje rajonų sulauksime krentančio sniego. Vis tik daugiausia jis bus negausus. Pūs nestiprus, bet gana vėsus šiaurinių krypčių vėjas. Naktis jau bus šaltesnė – temperatūra kris iki 3–8 laipsnių šalčio.

Dienos metu temperatūra daug kur išliks neigiama, tarp 0–4 laipsnių šalčio, o nedidelė šiluma bus nebent pajūryje. Ateinančios savaitės pradžioje šalį pasieks naujas ciklonas iš pietryčių. Pirmadienio naktį dar tik vietomis, o dieną jau daug kur numatomas sniegas. Sustiprės žvarbus šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas, kuris iškritusį sniegą pustys. Naktį temperatūra kris iki 4–9 laipsnių šalčio, o diena taip pat bus šalta – temperatūra nekils daugiau 1–6 laipsnių šalčio.