„Tai, kad šio turnyro tradicija tęsiasi jau 30 metų, rodo, kad šachmatai ne vienam yra labai vertinga veikla. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę taip pat prisidėti puoselėjant Seimo šachmatų turnyrą“, – artėjant tradicinėms varžyboms, kurios vyks Seimo Vitražo ir Lietuvos laisvės gynėjų galerijose, pažymi „Seimo taurės“ globėja Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Dalyviai rungsis keturiuose turnyruose. Suaugusiųjų turnyro nugalėtojas bus apdovanotas pereinamąja Seimo taure, o vaikų ir jaunučių (g. 2010 m. ir vėliau) turnyro nugalėtojui atiteks Signatarų taurė. Vyks simultanas su šachmatų didmeistre, Europos čempione, Seimo Pirmininke V. Čmilyte-Nielsen ir didžiųjų šachmatų turnyras.

Seimo kanclerio taurė atiteks pirmąją vietą komandų įskaitoje užėmusiai komandai. Varžybose bus apdovanotos geriausiai pasirodžiusi moterys ir mergaitės, geriausiai skirtingose amžiaus grupėse (iki 8, 10 ir 12 m.) pasirodę vaikai.

Varžybų teisėjus deleguoja Lietuvos šachmatų federacija. Vyriausiasis „Seimo taurės“ teisėjas – tarptautinės kategorijos teisėjas Raimondas Paliulionis.