2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių talismanai bus pristatyti lapkričio 24 d., o tada jie prisijungs prie kitų olimpinių simbolių, pradedant 2012 m. Londono olimpinių žaidynių talismanu tapusia metalo spalvos vienaakių būtybių pora Wenlock ir Nadeville ir baigiant 1980 m. Maskvos olimpinių žaidynių talismanu – meškiuku Miša.

Wenlock ir Mandeville sukurti iš dviejų plieno lakštų – iš jų pastatytas Londono olimpinis stadionas. Šių būtybių akyse sumontuotos kameros filmuoja viską aplinkui, įskaitant ir vaikus, kurie atvyko į Rio de Ženeiro tarptautinį oro uostą jų pasitikti.

Meškiukas Miša (Michailas Potapyčius Topyginas) į Rio de Žaneirą atvyko pristatyti 1980 m. Maskvoje vykusių olimpinių žaidynių.

Iš Graikijos pristatyti 2004 m. Atėnuose vykusių olimpinių žaidynių atvyko Atėnė – senovės graikų išminties deivė ir šalies sostinės globėja. 2004 m. Atėnų olimpinių žaidynių talismanu tapusi Atėnė išsiskyrė didelėmis pėdomis ir varpelį primenančia figūra, atkartojančia senovės graikų molio skulptūras.

2008 m. Pekino olimpinių žaidynių talismanas – karvė Fu Niu Lele. Jos vardas reiškia sėkmę, o spalvos atspindi tradicinių Kinijos Naujųjų metų dovanų spalvas. Karvės ir jas prižiūrintys žmonės Kinijoje itin gerbiami.

2016 m. Rio de Žaneiro organizacinio komiteto rinkodaros vadovė Beth Lula įsitikinusi, kad talismanai – tai šeima, todėl ruošiantis žaidynėms buvo nuspręsta pakviesti šiuos talismanus į Rio de Žaneirą.

Į Rio de Žaneiro oro uostą sugužėjo džiaugsmingai nusiteikę vaikai, pasiruošę prisijungti prie olimpinės dvasios ir pasitikti talismanus.