Prieš balsavimą protesto dalyviai susirinko prie parlamento pastato mojuodami šalies vėliavomis. Įvykus rinkimams, protestuotojų skaičius išaugo iki kelių tūkstančių, minia susirėmė su policija ir pateko į parlamentą. Vėliau policijai pavyko nustumti žmones atgal, tačiau jiems vėl pavyko prasibrauti. Žiniasklaidos duomenimis, per susirėmimą su protesto dalyviais nukentėjo keli pareigūnai. Kaip pranešama, vėliau protestuotojai iš parlamento pasitraukė, tačiau apie tūkstantį jų dar liko stovėti prie pastato.

Trečiadienį Moldovos parlamento deputatai patvirtino Pavelo Filipo vadovaujamos vyriausybės sudėtį ir veiklos programą. Už balsavo 57 parlamentarai. Tuo metu salėje buvo 68 deputatai iš 101.

Naujasis ministrų kabinetas buvo patvirtintas per kelias minutes. Parlamentas nusprendė nesvarstyti vyriausybės veiklos programos, kadangi prie pastato susirinko tūkstančiai protestuotojų, o Socialistų partijai atstovaujantys deputatai mėgino blokuoti tribūną ir neleisti kalbėti kandidatui į ministrus pirmininkus.